Ποιοι απεργούν στις 3 Δεκεμβρίου – Δυο πορείες στην Πάτρα

Ποιοι απεργούν στις 3 Δεκεμβρίου – Δυο πορείες στην Πάτρα

Σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν  τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Στην Πάτρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και η ΑΔΕΔΥ δίνει ραντεβού στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, αναφέρει πως «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μια μέρα, πριν, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι δημοσιογράφοι – Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία στις 2 Δεκεμβρίου

“Λουκέτο” και στους Δήμους την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πάτρα: Δένουν τα πλοία στο λιμάνι την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 02/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 03/12/2015.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν επίσης στις 3 Δεκεμβρίου.

Σχόλια:

more recommended stories