Με την είσοδο του Δεκεμβρίου, νέο «τσουνάμι» διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος «έφτασε» σε δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας.

Οι διακοπές των συνεργείων της ΔΕΗ σε καταναλωτές που οφείλουν λογαριασμούς συνεχίζονται αδιακρίτως, χωρίς σχετικές ειδοποιήσεις,προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των Πατρινών.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, χώνονται στα υπόγεια των πολυκατοικιών, όπου υπάρχουν τα ρολόγια του κάθε ενοίκου και χωρίς καν να χτυπήσουν το κουδούνι των σπιτιών, κόβουν το ρεύμα, εφαρμόζοντας την εντολή της διεύθυνσης της επιχείρησης.

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να διαβεβαιώνει ότι το όριο των οφειλών για να χάσει ένα νοικοκυριό το ρεύμα του είναι πάνω από τα 1.000, αλλά πηγαίνοντας κανείς στα γραφεία της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα,πληροφορείται ότι το… φως κόβεται ακόμα και αν χρωστάει 200 ευρώ στην επιχείρηση.

Επιπλέον, η ΔΕΗ, πέρα από ότι κόβει το ρεύμα σε ανέργους και σε ευπαθείς ομάδες, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες ακόμα και σε οφειλέτες που μπορεί να μην έχουν κάνει τους σχετικούς διακανονισμούς, όμως έχουν δείξει μία ροή στις πληρωμές των λογαριασμών τους, καταθέτοντας χρήματα στα σχετικά μηχανήματα που υπάρχουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Οι διακοπές του ρεύματος, πάντως, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με δεκάδες σπίτια της Πάτρας να φοβούνται ότι θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο σκοτάδι.

patrasevents