Πάτρα: Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο!

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Eναλλακτικές ιδέες για το διήμερο

Παραστάσεις, live εμφάνιση και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου. Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο… εναλλακτικά.

Free Hugs στην Πλατεία Γεωργίου

Ο χειμώνας ήρθε και εμείς ήμαστε εδώ να προσφέρουμε τις πιο ζεστές αγκαλιές μας.

Η καμπάνια Free Hugs, ξεκίνησε από έναν Αυστραλό, το Juan Mann ο οποίος όταν κάποια στιγμή ένιωσε μοναξιά… πήρε ένα πλακάτ, έγραψε πάνω του «Free Hugs» και βγήκε στους δρόμους του Σίδνεϋ.

Η πολύ ωραία κίνηση του Juan ενέπνευσε όλο τον κόσμο και στην Πάτρα η έμπνευση γίνεται πράξη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου.

Πρόκειται για μια εκστρατεία που παρακινεί τα άτομα να προσφέρουν αγκαλιές στους περαστικούς σε δημόσιους χώρους…

Πήγαινε κι εσύ στην πλατεία Γεωργίου και δώσε τις πιο σφιχτές και ζεστές αγκαλιές.

Διαβητικό Χωριό στην Πλατεία Γεωργίου

Διαβητικό Χωριό στην Πλατεία Γεωργίου Α’

Με στόχο τη διοργάνωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με θεματικές ενότητες την πρόληψη, την άθληση, τον αυτοέλεγχο, την διατροφή και τον παιδότοπο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντώνη Χαροκόπου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων Δημήτρης Πελεκούδας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) Χρήστος Δαραμήλας και εκπρόσωποι του Σωματείου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και ειδικότερα η πρόεδροςΒασιλική Γούλα και η αντιπρόεδρος Μαρία Αλεξάκου.

Αποφασίστηκε η οργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων, στις 13-14-15 Νοεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως απάντηση στον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά η Πάτρα θα φιλοξενήσει το «Διαβητικό Χωριό», διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Διαβητολογικού Κέντρου ΠΠΓΝΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και άλλων.

Στη δράση αυτή, πρόεδρος στην επιστημονική επιτροπή θα είναι η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου και αντιπρόεδρος η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν δράσεις με εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιεχόμενο, ενημέρωση πολιτών και ομιλίες στην Πάτρα, διανομή φυλλαδίων, προβολή σε τοπικά Μ.Μ.Ε. καθώς και άλλες ενέργειες.

“Το κορίτσι που επιμένει” στο Θέατρο Act

«Το κορίτσι που επιμένει»

 (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

από τον Οκτώβριο | στο θέατρο act

Το θέατρο act παρουσιάζει το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Πρόκειται για τη βασική παραγωγή της παιδικής σκηνής τουact για τη σεζόν 2015-2016. Οι  παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο κάθε Σάββατο και Κυριακή για το κοινό και καθημερινές για τα σχολεία.

Υπόθεση

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί. Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν τη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

Το κορίτσι που επιμένει  είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

 

«Το κορίτσι που επιμένει»   (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Παίζουν και τραγουδούν: Βασίλης ΔημακόπουλοςΑγγελικήΖωή ΚαραγκούνηΣοφία Νικολετάκη,Περικλής Σιούντας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς

Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά

Βιντεοσκοπήσεις – Φωτογραφίες προβών: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας και εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBoxStudio

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική Καλλιάνου  (τηλ.  6937389383 και 6936122263),  Γεωργία Ηλιοπούλου(τηλ. 6980404262)

Open Jam Vol 1 “The acoustic session” στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου

Open Jam λοιπόν, μια σειρά εκδηλώσεων που αρχίζει, με ανοιχτό κάλεσμα. Και αρχίζουμε με το Acoustic Session. Η “Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής” στην Πάτρα φέρνει στο προσκήνιο καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής να jam-άρουν, να γνωριστούν, να δημιουργήσουν και όλα αυτά αρχίζοντας από την πιο καλλιτεχνική και εναλλακτική γειτονιά της πόλης. Με καλή διάθεση και σύμμαχο μας τον καιρό το Σάββατο 19:00 στα σκαλιά της Γεροκωστοπουλου μουσικοί και μουσική αναλαμβάνουν δράση!

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές μέχρι τελευταία στιγμή και σας περιμένουμε όλους.

Όροι συμμετοχής :

* Όλοι όσοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο σε ικανοποιητικο επίπεδο μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

* Ηλικία : + 17

* Κοινοποίηση της εκδήλωσης με hashtag #openjampatra.

* Και ενα μήνυμα στη σελίδα με το όργανο που παίζετε .

Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί η εκδήλωση και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση!

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνησετε με μήνυμα στη σελίδα μας στο fb https://www.facebook.com/patraeumusicday/ ή με e mail στο
[email protected].

Η Μελίνα Ασλανίδου, με την μοναδική, ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και τη δυναμική της σκηνική παρουσία, μαγνητίζει το κοινό, δημιουργώντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και μία ατμόσφαιρα μαγική σε κάθε της μουσική παράσταση!

Με εξαιρετικούς μουσικούς και ένα πρόγραμμα τεσσάρων κύκλων τραγουδιών απογειώνουν το κοινό σε κάθε της παράσταση.

Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναϊκα η Μελίνα θα φιλοτεχνήσει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, γιορτή χαράς σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές.

Αγαπημένα και απρόβλεπτα τραγούδια, τολμηρές ενορχηστρώσεις, κορυφαίοι μουσικοί μαζί με την ευαισθησία και το πάθος της Μελίνας και η παράσταση του φθινοπώρου είναι εδώ!

Μαζί της επί σκηνής: 
Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρες, ενορχήστρωση, τραγούδι
Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι
Μιχάλης Παπαδάκης – πλήκτρα
Λεωνίδας Κυρίδης – μπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης – τύμπανα, κρουστά

Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή, Χρήστος Νταλίπης

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΓΛΗ (ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ)

Προπώληση 12 ευρώ

Discover Your Way, Mousikon καφέ (Πλατεία Όλγας) , Si Doux

Στην είσοδο 15 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις 6972 807170 , 2613 020900

MELINA ASLANIDOU – KALOKERI AGKALIA MOU | OFFICIAL Music Video HD [NEW] (+LYRICS)

Ράους ουστ απο ‘δω στο Επίκεντρο

Η Θεατρική Ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» παρουσιάζουν την πολιτική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ράους, ουστ από ‘δω”,σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Επίκεντρο από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) και ώρα 9.15 το βράδυ και την Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια φαρμακοποιός και προϊσταμένη νοσοκόμα, κληρονομούν έξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό κτήριο ιστορικής αξίας, αφού σ’ αυτό έμενε κάποτε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής!!!

Τι θα γίνει αν συνεργαστούν για την βελτίωση των εισοδημάτων τους; Μπορεί ένας οίκος ανοχής να γίνει πολιτιστικό κέντρο; Υπάρχει επιχορήγηση από την Ευρώπη; Αρχικά πρόκειται για τη σύγκρουση δύο κόσμων, των πουριτανών κληρονόμων και των λούμπεν εργαζομένων ενός οίκου ανοχής.

Με την εξέλιξη του έργου όμως, αποδεικνύεται ότι οι καθώς πρέπει μικροαστοί είναι πολύ πιο ευρηματικοί στην απάτη και πολύ πιο έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Το έργο είναι μια καθαρή φάρσα που με το γέλιο ξεγυμνώνει την απληστία ενός κόσμου που το μόνο που δεν σκέφτεται είναι να εργαστεί παραγωγικά.Ενός κόσμου εθισμένου στην κατανάλωση, στις φίρμες και στο life style.

Ενός κόσμου που μπορεί να φτάσει στον απόλυτο κυνισμό αρκεί να κρατάει μια επώνυμη τσάντα… Σας θυμίζει κάτι;

Οι συντελεστές της παράστασης

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Ανδρικοπούλου, Λεωνίδας Εφραιμίδης, Ελένη Σαρακίνη – Καραλή, Νάντια Κωνσταντινίδη, Άλκης Κωνσταντινίδης, Βιβή Μπαλτά, Γιώργος Νταλιάνης, Νίκος Ντερτιλής, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Άλκης Σαρακίνης, Θανάσης Τσέρης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μίλτος Παπλάς

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μάχη Αντωνοπούλου, Ιουλία Ανδρικοπούλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Ροντζαμάνης Βασίλης, Ασημάκης Στρατογιάννης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Παναγιώτης Γκαμέρας, Ασημάκης Στρατογιάννης, Ροντζαμάνης Βασίλης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ : Νατάσσα Ντότσικα, Βίκη Αγόρα, Στέλιος Τόμπρος

ΡΑΦΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Νίκη Αντζουλάτου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ – ΚΙΝΗΣΗ: Βίκη Αγόρα

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μακρίδης

ΣΤΙΧΟΙ:  Γιώργος  Μπούδρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Μίλτος Παπλάς

ΣΑΞΟΦΩΝΟ: Χρήστος Κυριαζής

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Ιάσων Φωτήλας (συμμετέχουν επίσης Νάντια Κωνσταντινίδη, Άλκης Κωνσταντινίδης, Βιβή Μπαλτά, Γιώργος Μακρίδης)

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Ηρώ-Σωτηρία Αποστολοπούλου, Νατάσσα Ντότσικα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Νάντια Κωνσταντινίδη, Μίλτος Παπλάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αλέξης Σακελλαρόπουλος, Μιλτιάδης Παπλάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Στράτος Λυμπερτός

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ- ΗΧΟΥ: Νίκος Γιατράκος

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ: Νίκος Κωνσταντακόπουλος, Νάντια Κωνσταντινίδη, Μίλτος Παπλάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Κοσμάς & Photos Clicka Seminars

VIDEO : Μαρία Θεοδοσοπούλου, Σπύρος Παναγιωτόπουλος

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ: Χρήστος Παπαδόπουλος, Βάσω Μουστάκη, Ζέτα Τιλιγάδη, Μαρία Πολέντα, Ηλίας Ηλιόπουλος, Ιουλία Ανδρικοπούλου, Βασίλης Σιώζος,Θέμιδα Ιωάννου, Φαίη Τσιμιγκάτου

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Νάντια Κωνσταντινίδη

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Έμμυ Σαλλίγκου

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6906-731930, καθημερινά 11.00-15.00 και 18.00-20.30

Kαι τις μέρες των παραστάσεων (από Τετάρτη έως και Κυριακή) 20.30-22.00 στο ταμείο του θεάτρου Επίκεντρο+.

“Μαρία Κ. Morendo” στις Γραμμές Τέχνης

ΜΑΡΙΑ Κ. MORENDO* της Όλγας Λασκαράτου
Ένας θεατρικός μονόλογος για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας
Στο ρόλο της Μαρία Κάλλας η Εύα Κεχαγιά

Το έργο «ΜΑΡΙΑ Κ. MORENDO» είναι μία ιδέα της Όλγας Λασκαράτου σε κείμενο και σκηνοθεσία της ίδιας. Με αφορμή το αφιέρωμα που της ανατέθηκε να ετοιμάσει για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το 2007 εν όψει του έτους «Κάλλας» και της επετείου των τριάντα χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης καλλιτέχνιδας, ξεκίνησε το «ταξίδι» για την συγγραφή του συγκεκριμένου έργου το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009. Τότε ακριβώς η ιδέα αυτή παίρνει σάρκα και οστά και πρωτοπαρουσιάζεται στο θέατρο «Ειλισσός» ενώ τον Νοέμβριο του 2010 ανεβαίνει στο θέατρο «Σοφούλη» στην Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας φέρνει σήμερα το έργο ξανά στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην αίθουσα «Black Box» κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 11 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο 

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση. Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της. Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής. Μέσα στο παραμιλητό της αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.
*Morendo (=ιτ. «σβηστά») μουσική και ερμηνευτική οδηγία που σημαίνει ότι η μουσική πρέπει να σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται στις σκηνές θανάτου.

Το «ταξίδι» 

Σημείωμα της Όλγας Λασκαράτου 

Το 2007 ήταν έτος ‘Κάλλας’ γιατί τότε συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Η διευθύντρια μου στο ρ/φ του Σκαι 100.3 μου ανέθεσε το αφιέρωμα του σταθμού στην Κάλλας, την οποία όπως κάθε σπουδαστής της μουσικής έτσι κι εγώ πάντα θαύμαζα και πιό συγκεκριμένα ‘διάβαζα’ τις ερμηνείες της από τις ηχογραφήσεις της όταν έδινα εξετάσεις για το δίπλωμα του πιάνου.

Το αφιέρωμα ήταν η αφορμή για να μάθω περισσότερα για τη ζωή της. Έτσι από τότε και για 2 χρόνια σχεδόν – αφού έγινε το αφιέρωμα εννοείται- έψαχνα και μελετούσα τη βιογραφία της. Διάβασα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί, άκουσα και ξαναάκουσα τις ηχογραφήσεις της, είδα και ξαναείδα σε dvd τα αφιερώματα που της έχουν γίνει καθώς και τις μαγνητοσκοπημένες της συνεντεύξεις, πήγα και μέχρι το Παρίσι να δώ από κοντά το τελευταίο της σπίτι – μόνο απ’ έξω βέβαια. Η μελέτη κι η έρευνα ποτέ δεν τελειώνουν αλλά ήρθε μία στιγμή που για κάποιο λόγο – μάλλον αδιευκρίνηστος ακόμη – άρχισα να γράφω ένα κείμενο έχοντας στο μυαλό εκείνη την επίσκεψη στο Παρίσι, όπου στεκόμουν κάτω από το παράθυρο του διαμερίσματος της, στη λεωφόρο Ζώρζ Μαντέλ, και φανταζόμουν όλα όσα είχα διαβάσει:τα λουλούδια που της άφηναν οι θαυμαστές της, ενώ εκείνη ήταν απομονωνένη – κλεισμένη σχεδόν μέσα στο σπίτι με μοναδική συντροφιά την υπηρέτρια της, την Μπρούνα. Ο απολογισμός μιας ολόκληρης ζωής, αλλά όχι ένας απολογισμός που γίνεται για συνέντευξη π.χ. , ο απολογισμός που κάνει κανείς μπροστά στον καθρέφτη κι έχει απέναντι τον εαυτό του και μόνο, με οδήγησε στη φόρμα του μονολόγου. Επίσης, η άρια είναι ένα είδος μονολόγου κι η όπερα είναι το ‘έργο’, όπου πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας. Μπροστά στον καθρέφτη, λοιπόν δεν έχει σημασία αν είναι στο σπίτι ή σ’ ένα καμαρίνι, μια και για έναν καλλιτέχνη δεν έχει καμία σημασία αυτό – γίνεται ο απολογισμός.

Το έργο είναι αυτό. Όταν τελείωσε δεν ήξερα τί ακριβώς να το κάνω. Η Εύα που το ερμηνεύει ήρθε σαν ιδέα όπως ακριβώς ήρθε και το κείμενο. Από τύχη. Όταν της το πρότεινα αρνήθηκε φυσικά. ΄Καμία δεν μπορεί να παίξει την Κάλλας ήταν το μοτίβο της εξήγησης για αρκετό καιρό. Κανένας δεν μπορεί να γράψει για λογιαριασμό της Κάλλας της είπα κάποια στιγμή και τότε ξεκαθαρίστηκε και για τις 2 μας: το έργο αυτό και το ανέβασμα του είναι το ‘μοίρασμα’ όσων διδαχτήκαμε από μία μεγάλη καλλιτέχνιδα: μία ζωή για την τέχνη που δεν είναι άλλο από έρωτας.
Με αγάπη συνέτρεξαν αυτή την προσπάθεια οι φίλοι στους οποίους απευθυνθήκαμε. Η Λίνα Νικολακοπούλου από την αρχή ήταν εκεί όπως κι η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ο Γιάννης Μετζικώφ κι η Ζωή Χατζηαντωνίου. Το ανεβάσαμε τον Μάιο του 2009 στο θέατρο ‘Ειλισσός’. Ένα θέατρο – σπίτι. Εκεί στήσαμε το καμαρίνι του μονολόγου και για καθρέφτη είχαμε 25 θέσεις θεατών. Οι φίλοι, είναι ακόμη εδώ κι η παράσταση ανυπομονούμε να ξαναρχίσει……

Αποσπάσματα κριτικών του τύπου 

«Μορέντο» τιτλοφορείται το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η μουσική παραγωγός του Μελωδία Όλγα Λασκαράτου και παίζεται στο μικρό, καλόγουστο θέατρο «Ειλισσός». Το απρόβλεπτο, ενδιαφέρον κείμενο συνέτρεξαν σημαντικοί συντελεστές Μία παράσταση με αισθαντικότητα, εξαιρετικές μουσικές, ξεχωριστή ερμηνεία αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τη ζωή μιας μοναδικής γυναίκας.
Έφη Μαρίνου, Ελευθεροτυπία
-Την ακούμε τα Σαββατοκύριακα στον Μελωδία και είναι μία από τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου. Η Όλγα Λασκαράτου όμως έχει και μία άλλη πλευρά εκτός από εκείνη στα ερτζιανά. Αυτή θα την ανακαλύψουμε στο θέατρο…
Γιώτα Συκκά, Καθημερινή
Το κείμενο αφ εαυτού μιλάει για τη μουσική η Εύα Κεχαγιά μέσα στο καμαρίνι ως Κάλλας κάθεται στο πιάνο, πηγαίνει στο παράθυρο, μυρίζει τα λουλούδια που της άφησαν οι θαυμαστές της. Κάποιοι ίσως να βρήκαν ομοιότητες στις κινήσεις και στο βλέμμα. Σε μία ώρα κι ένα τέταρτο μαθαίνεις, ταξιδεύεις, συγκινείσαι. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε κουβέντα με τους δημιουργούς. «Το στοίχημα για εμένα είναι να επιστρέψετε σπίτι και ν ακούσετε Κάλλας» έλεγε η Όλγα Λασκαράτου. Το κέρδισε.
Αφροδίτη Παπακαλού, Δίφωνο
Όταν ακούς ότι τα όνειρα των νέων ταλαντούχων ανθρώπων γίνονται πραγματικότητα μόνο να χαρείς πρέπει. Η είδηση είναι άσχετη με τα τηλεοπτικά αλλά αφορά το ανέβασμα του θεατρικού έργου για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, έτσι όπως την κατέγραψε στο χαρτί η Όλγα Λασκαράτου, μία από τις πιο σημαντικές ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Και η χαρά μου είναι διπλή, γιατί αυτή την προσπάθεια έτυχε να την ακούσω από τότε που ήταν όνειρο μπορεί δειλό, μα συνάμα παθιασμένο
Ντέπυ Γκολεμά, Ελεύθερος Τύπος
Σε δύο φιλόδοξες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου μας θα δούμε τον επόμενο χειμώνα την ανερχόμενη Εύα Κεχαγιά, η οποία υποδύθηκε με συνέπεια την Μαρία Κάλλας στο Μαρία Κ. Morendo που είδαμε στον Ειλισσό. Η ηθοποιός που κέρδισε κοινό και ειδήμονες στον απαιτητικό μονόλογο πρόκειται να συμπράξει
Βασίλης Μπουζιώτης, Έθνος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Κείμενο – σκηνοθεσία: Όλγα Λασκαράτου
Ερμηνεία: Εύα Κεχαγιά
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Εικαστικά: Βαγγέλης Μιχαηλίδης
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής & μουσική επιμέλεια: Όλγα Λασκαράτου
Φωτογραφίες: Τάκης Σπυρόπουλος

Από Παρασκευή 13/11 έως και Δευτέρα 16/11.
Γενική είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 8 € (φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Διάρκεια παράστασης: 75’
Τηλ. Κρατήσεις: 690 65 69 578

“Stand up comedy night” στο Θέατρο Act

Stand up comedy night | στο θέατρο act

με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 21.30

Το θέατρο act με υπερηφάνεια παρουσιάζει τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο για μία μοναδική βραδιά stand up κωμωδίας το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 21.30.

Μετά από μία σειρά sold out παραστάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έρχονται για πρώτη φορά στην Πάτρα για να μας χαρίσουν μία μοναδική stand up comedy παράσταση που ξεφεύγει από τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής που με ένα παράξενο τρόπο μας ενώνουν όλους.

Stand up comedy night | στο θέατρο act (σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και Βύρωνα Θεοδωρόπουλο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 21.30

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

Λίγα λόγια για του κωμικούς:

Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης είναι ηθοποιός και stand up κωμικός και έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Άσκηση, Pequod, blitz. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο κοινού και επιτροπής στο 3ο Stand – Up Comedy Festival.

Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος είναι stand up κωμικός με πάνω από 300 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχε στο stand up for Unicef το 2014 και το 2015. Τέλος, έχει οργανώσει πάνω από 15 παραστάσεις ανοικτού μικροφώνου (open mic) για νέους κωμικούς.

ΚΑΚΗ ΠΙΣΤΗ – Το σύνθετο

“Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο” στο Επίκεντρο+

«Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» της Κοραλίας Τσόγκα και Εύης Μητσοπούλου στο Επίκεντρο+.

Η Παιδική Σκηνή του Επίκεντρου+ ξεκινάει με δύο παραστάσεις την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 12μ.μ. και 4μ.μ, με τη θεατρική του παραγωγή «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο». Το κείμενο γράφτηκε από τις Κοραλία Τσόγκα και Εύη Μητσοπούλου το οποίο ενέπνευσε την Χρυσούλα Παπαδοπούλου και μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων, με μια πρωτότυπη σκηνοθεσία, με εξήντα διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες, με πρωτότυπη μουσική, έβαλαν υψηλούς στόχους στο ποιοτικό αποτέλεσμα της παράστασης που θα παρακολουθήσετε.

Πρόκειται για μία παράσταση χαρούμενη και αισιόδοξη που συνδυάζει αφήγηση, τραγούδι και κίνηση. Ένα πολυθέαμα χωρισμένο σε αυτοτελή μέρη που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Πρωτότυπο κείμενο: Κοραλία Τσόγκα, Εύη Μητσοπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Σκηνικά: Μαρία Αλανιάδη

Κοστούμια: Μαρία Αλανιάδη, Πολύνα Καμπισοπούλου

Φωτισμοί:  Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιώτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Καραπαπάς

Βιντεοσκόπηση: Τάκης Κουτρουμάνης

Κατασκευή σκηνικού:  Γιώργος Σεφέρης

Έκτέλεση κοστουμιών: Πολύνα Καμπισοπούλου, Νίκη Αντζουλάτου

Σκηνικά σκεύη: Αγνή Στασινού

Τεχνικός  σκηνής: Νίκος Γιατράκος

Διοργάνωση Παραγωγής: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Παίζουν & Τραγουδούν

Γιώργος Λαμπίρης

Γιώργος Λογαράς

Αλέξανδρος Λούμας

Αναστασία  Μακράκη

Ευτυχία Τσίγκα

Στοιχεία παράστασης:

Κάθε Κυριακή στις 12:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου

7 ευρώ ενήλικες

5 ευρώ το παιδικό

Διάρκεια 90’ με 10 λεπτά διάλειμμα

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να επιλέξετε την ταινία που σας ενδιαφέρει, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Πηγή: patrasevents.gr

Σχόλια:

more recommended stories