Πάτρα: Δικαίωση για την Μαρία Πουλκουρτζή

Μετά από πολύμηνους αγώνες του πατέρα της Μαρίας Πουλκουρτζή, (η οποία πάσχει από μία πολύ σπάνια ασθένεια και χρειάζεται να της χορηγούνται σε καθημερινή βάση περισσότερα από τριάντα φάρμακα, κόστος δυσβάστακτο για την οικογένεια της), ο ΕΟΦ ενέκρινε την πίστωση και χορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων για τους επόμενους πέντε μήνες! Απαλλάσσοντας τουλάχιστον για αυτό το χρονικό διάστημα την Μαρία και τους γονείς της από την αγωνία της έλλειψης αγωγής που θα μπορούσε να ήταν μοιραία για την ζωή της.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκαζε τον πατέρα της να προχωρήσει αρκετές φορές σε απεργία πείνας.Οπως η τελευταία την παραμονή Χριστουγέννων μαζί με την Μαρία δίπλα από την φάτνη της πλατείας Γεωργίου.

Μαζί με την απόφαση του ΕΟΦ ήρθε και η διαβεβαίωση από το υπουργείο υγείας ότι μέσα σε αυτό το πεντάμηνο θα λυθεί οριστικά το θέμα της φαρμακευτικής αγωγής για όλες τις περιπτώσεις σαν της Μαρίας. Και όλα αυτά από έναν αγώνα που ξεκίνησε ο Νίκος Πουλκουρτζής, για να μην εγκαταλείπει η πολιτεία αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories